Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Vapaapäivät

Kuinka paljon yhden vapaapäivän vapaita saa olla yhdessä työvuorolistassa? Minulla on usein työvuorolistassa vain yhden kerran kahden päivän vapaa peräkkäin ja muut vapaapäivät ovat yksittäisiä vapaapäiviä. Kyse on vuorohoitopäiväkodista.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
eevi
Kysytty

Viikkolevosta on määräys KVTES:n työaikaluvun 24 §:ssä. Sitä noudatetaan myös jaksotyössä.

Määräyksen mukaan työaika on järjestettävä niin, että työntekijä saa kerran viikossa vähintään 35 tuntia kestävän keskeytymättömän vapaa-ajan, joka on mikäli mahdollista sijoitettava sunnuntain yhteyteen.

Viikoittainen vapaa-aika voidaan järjestää keskimäärin 35 tunniksi 14 vuorokauden ajanjakson aikana. Vapaa-ajan tulee olla kuitenkin vähintään 24 tuntia viikossa. Siis jos toisella viikolla on vain 24 tunnin viikkolepo, niin toisella viikolla sen pitää olla 2*35-24=46 tuntia. Tästä saan äkkiä pääteltyä, että 35 tuntia lyhyempi viikkolepo voi olla vain joka toinen viikko. Toivottavasti on oikea päättely. Tarkista teidän paikallisilta tietäjiltä. 

Lisäksi jollei toimintojen luonne muuta vaadi, viranhaltijan/työntekijän säännöllinen työaika sijoitetaan viidelle työpäivälle viikossa. Työvuorot suunnitellaan siten, että viranhaltijalle/työntekijälle pyritään antamaan kaksi peräkkäistä vapaapäivää viikon aikana.

Superin nettisivuilla esimerkki

ellu
Vastattu