Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Täydet tunnit sijaisella, vajaa palkka

Voidaanko sijaiselle maksaa alempi palkka kuin kuukausipalkka, jos tekee täyden tuntimäärän (saman kuin muut kokoaikaiset) mutta viikonloppuun osuva kuun 1. Pvä ei kuulu vielä työsopimukseen. Myös jos sijaisuutta jatketaan ja sopimuksesta jätetään jatkokohdassa yksi viikonloppu pois työsopimuksesta, jotka muutoin olisivat viikkolepopäiviä, voidaanko maksaa alempi palkka sen perusteella. Kaksi kuukautta nyt tehnyt täydet tunnit mutta ennole saanut täyttä kuukausipalkkaa näiden vuoksi.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 4 vuotta sitten
Jenni
Kysytty

Tuollainen on mahdollista. Se voi olla joko sijaisen huonoa tuuria tai kunnan säästötoimenpide.

Työntekijälle maksetaan palkkaa työsuhteen ensimmäisestä päivästä viimeiseen päivään.

Jos työsuhde alkaa työsopimuksen mukaan kuukauden toisena päivänä, niin palkanmaksukin alkaa siitä.

Työnantaja voi aloittaa toisen sijaisuuden niin, että väliin jää viikonloppu, varsinkin jos työntekijä, jonka sijaisena olit, ei ollut työvapaalla/sairauslomalla ko. viikonloppuna. Tai sitten esimiehiä on määrätty säästämään sijaiskustannuksissa aina, kuin se vain on mahdollista. 

Jos haluat tietää, onko sinua kohdeltu kaltoin ai ei, puhu luottamusmiehen tai työsuojeluvaltuutetun kanssa.

m
Vastattu