Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Outo virkamääräys

Olen määräaikaisessa työsuhteessa kunnalla. Opetustyö on päätoimista, kun luokanopettajalla on 24h/työvko. Todellisuudessa tunteja on lukujärjestyksessä enemmän, mutta eivät suostuneet pyynnöstäni huolimatta vaihtamaan työsopimukseen oikeaa tuntimäärää. Palkkauksen oheen on laitettu "osa-aikaisuusprosentti 100%". Mitä tuo tarkoittaa, sillä teen sijaisuutta päätoimisessa virassa enkä tee mitään osa-aikatyötä. Vaikuttaako tuo jotenkin palkkaani / etuihini? Minulle myös merkitty "eläkelaki" VaEl, vaikka työskentelen siis kunnassa enkä valtiolla. Onko opettajien eläke VaEl:ssa?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 4 vuotta sitten
Ymmällään
Kysytty

Kun palvelussuhde kestää yli 5 koulun työpäivää, mutta ei kestä koko lukuvuotta, ja opettajalla on tunteja yli opetusvelvollisuuden, niin ylitunnit maksetaan kertatuntipalkkioperusteella kuukausittain jälkikäteen.

Kunnalla taitaa olla virkamääräyksiä varten mallilomake, jonka virkamääräyksen antaja on täyttänyt. Eläkelajin lyhenne lienee nykyisin JuEL. Pääasia kuitenkin, että lomakkeesta huolimatta saat ylituntipalkkiot ja eläkemaksuja on maksettu.

Jos satut olemaan jonkun akavalaisen liiton jäsen, niin opettajien luottamusmieheltä saa neuvoja.

Ju
Vastattu