Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Äitiysvapaalta toiselle työnantajalle töihin

Hei! Olen tällä hetkellä äitiyslomalla ja minulla on virka kunnassa. Minulla on äitiyslomaa jäljellä kuusi kuukautta ennen kuin hoitovapaa alkaisi. Minulle tarjottiin töitä toiselta työnantajalta kuuden kuukauden koeajalla ja työ alkaisi nyt. Täytyykö minun irtisanoutua nykyisestä virastani vai voinko saada virkavapaata vaikka olen äitiyslomalla?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 4 vuotta sitten
Henna J.
Kysytty

Perhevapaalla voi tehdä työtä, mutta se voi olla yleensä vain projekti/keikkaluontoista, koska perhevapaat myönnetään lapsen hoitamista varten, ja kokoaikaisen työnteon edellytys on yleensä, että lapsi on hoidossa muualla kuin kotona. Viranhaltijan on tehtävä sivutoimi-ilmoitus työnantajalleen (kts. viranhaltijalaki).

Jos käytät perhevapaata muuhun tarkoitukseen kuin mihin se on myönnetty, niin työnantaja voi yksipuolisesti keskeyttää tai peruuttaa myöntämänsä vapaan (kts. viranhaltijalaki). Jos et halua palata hoitamaan nykyistä virkaasi vaihtoehtoja on kai vain harkinnanvarainen virkavapaa tai irtisanoutuminen, ellet saa sovittua esimiehen kanssa, miten ongelmasi ratkaistaan.

Ota ihan ensiksi selvää, millaiset paikalliset ohjeet ja määräykset kunnalla on harkinnanvaraisten virkavapaiden myöntämisestä, kun viranhaltija hakee virkavapaata saatuaan vakinaisen viran/toimen muualta.

Q
Vastattu