Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikainen

Olen koulunkäynninohjaaja. Lomaa minulle on kertynyt maaliskuun loppuun 2020 15 lomapäivää. Haluaisin koululaisten hiihtolomaviikolla olla myös lomalla. Onko totta, että en voi olla viittä päivää lomalla, vaan yhtäjaksoisesti lomalla voin olla 10 päivää, mikä on koulumaailmassa suorastaan mahdotonta. Palkanlaskija sanoo että loma pidettävä yhtäjaksoisesti 10 päivää, onko joku lakipykälä tai sääntö että näin pitää tehdä ?

nimimerkillä äimistynyt

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 3 vuotta sitten
Hanna Kela
Kysytty

Mene puhumaan esimiehesi kanssa, koska hän on palkanlaskijaa todennäköisemmin se työnantajan edustaja, joka määrää vuosilomasi ajankohdan. Esitä sellaista sopimista vuosilomastasi, että pidät talvilomaviikolla 5 työpäivää lomaa ja lomakaudelle loput. Silloin sinulla on edelleen vaadittava vähintään 10 lomapäivän pituinen loma. Perustele näillä KVTES:n vuosilomaluvun pykälillä:

8 § 1 mom. Työnantaja ja viranhaltija/työntekijä voivat palvelussuhteen kestäessä sopia, että viranhaltija/työntekijä pitää 10 vuosilomapäivää ylittävän loman osan yhdessä tai useammassa jaksossa

8 § 2 mom. Työnantaja ja viranhaltija/työntekijä voivat palvelussuhteen kestäessä sopia vuosiloman antamisesta ajanjaksolla, joka alkaa sen kalenterivuoden alusta, jolle lomakausi sijoittuu ja joka päättyy seuraavana vuonna ennen lomakauden alkua. Lisäksi voidaan sopia 10 vuosilomapäivää ylittävän vuosiloman osan pitämisestä viimeistään vuoden kuluessa lomakauden päättymisestä.

9 §. Työnantajan on selvitettävä viranhaltijoille/työntekijöille tai heidän edustajilleen vuosiloman antamisessa työpaikalla noudatettavat yleiset periaatteet. Ennen loman ajankohdan määräämistä viranhaltijalle/työntekijälle on varattava tilaisuus esittää mielipiteensä loman ajankohdasta. Työnantajan on mahdollisuuksien mukaan otettava huomioon työntekijöiden/viranhaltijoiden esitykset ja noudatettava tasapuolisuutta lomien sijoittamisessa.

Kati
Vastattu