Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomakorvaus irtisanoutuessa

Olen irtisanoutumassa vakituisesta työsuhteestani, olen ollut samalla työnantajalla n. 2 vuotta ja lomaoikeuteni on 28 päivää. Aloitan uudessa työssä eri työnantajalla 1.4. eli vanhan työsuhteen lomakorvaukset pitäisi maksaa loppupalkassani. Haluaisin irtisanoa työsuhteeni päättymään jo 22.3., mutta kertyykö minulle silloin maaliskuulta lomaoikeutta/-korvausta vai pitäisikö työsuhde olla voimassa 31.3. asti? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 3 vuotta sitten
minna
Kysytty

Lomaa kertyy maaliskuulta, koska sinulla on silloin on vähintään 35 työtuntia ja palvelussuhde kestää vähintään 16 kalenteripäivää.

kati
Vastattu

Kysyisin vielä tarkennusta tilanteeseen: työsuhdetta on nyt siis kestänyt n. 2 vuotta ja lomia kertyy taulukon 2 mukaan eli 28 päivää/vuosi. Jos työsuhde päättyisi esim. tuolloin 22.3., kertyisikö lomaoikeutta edelleen taulukon 2 vai taulukon 3 mukaan? Edellyttääkö taulukko 2:n mukainen kertymä sitä, että työsopimus on voimassa 31.3.?

minna
Vastattu

Lomaoikeus määräytyy taulukon 2 mukaan koska palvelussuhteesi oli kestänyt vuoden jo edellisen lomanmääräytymisvuoden päättyessä.

Kati
Vastattu