Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Ajankohta opettajan irtisanoutumiselle

Hei,

tarkoitukseni on vaihtaa työpaikkaa. Olen vuosityöajassa virassa oleva opettaja ja työsuhteeni on kestänyt 11 vuotta. Uusi työsuhde alkaisi 01.08.2020. Opetuksen keskeytysaika on 15.06.2020 -08.08.2020 nykyisessä virkasuhteessa. 

Olen töissä 2-jakson ajan eli kesäkeskeytykseen saakka. 

1. Voinko irtisanoutua, siten että ilmoitan etukäteen ennen kesäkeskeytystä irtisanotumispäiväksi 07.08.2020 menettämättä keskeytymisajan palkkaa ?

2. Vai ilmoitanko kuukautta ennen , että päätän työsuhteen 07.08.2020. Tämä tapa on mielestäni huono, koska irtisanoutuminen tapahtuu kesäloman aikana ja tuskin työantajalla on mahdollista saa tilalleni opettajaa.

Odottelen vastauksia kysymyksiini!

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 4 vuotta sitten
Työpaikan vaihtaja
Kysytty

Saat palkan ja lomarahan palvelussuhteen päättymiseen saakka, vaikka toimittaisit irtisanomisilmoituksen työnantajalle hyvissä ajoin esim. ensi viikolla, kunhan vain kirjoitat siihen selvästi, mikä on palvelussuhteesi päättymispäivä. Työnantajasikin voisi tykätä varhaisesta ilmoituksesta, koska voi sen jälkeen ruveta hankkimaan sinulle pätevää seuraajaa hyvissä ajoin ennen seuraavan lukuvuoden alkua.

Minä irtisanoisin palvelussuhteen päättymään 31.7.2020. Koska jos irtisanot palvelussuhteesi päättymään 7.8.2020, niin joudut tekemään nykyiselle työnantajallesi sivutoimi-ilmoituksen ajalle 1.8.-7.8.2020 (KVhL 18§).

Lisäksi käsittääkseni nykyinen kuntatyönantajasi voi jättää palkan maksamatta ajalta 1.-7.8.202, jos saat siltä ajalta palkkaa uudelta työnantajalta, mutta tältä osin voin olla väärässä. Se kannattaisi tarkistaa joltain asiantuntijalta. Esim. opettajien luottamusmies tietää, keneltä kysyä.

ma
Vastattu