Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Oikeus osittaiseen hoitovapaaseen?

Moikka.

Voiko esimies evätä osittaisella hoitovapaalla työskentelyn 1. ja 2. luokkalaisen lapsen vanhemmalta?  

Onko työntekijän velvollisuus etsiä toinen yksikkö missä tämä onnistuisi.

Vai onko työnantajalla velvollisuus osoittaa tehtävä, missä tämä mielestäni lakiin sidonnainen(?) oikeus pystytään toteuttamaan?

 

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 4 vuotta sitten
niin miten on?
Kysytty

Jos olet OAJ:n tai  liiton jäsen, ota yhteyttä luottamusmieheen.

 

Lain mukaan työnantaja voi kokonaan kieltäytyä antamasta osittaista hoitovapaata, jos vapaan pitäminen aiheuttaa toiminnalle merkittävää haittaa, jota ei voida välttää kohtuullisilla työnjärjestelyillä. Työnantajan on esitettävä työntekijälle selvitys kieltäytymisensä perusteena olevista seikoista.(TSL, KVhL)

 

Merkittävä haitta voisi olla, että koko kunnasta ei löydy ketään, joka voisi hoitaa ne tunnit, jotka jäävät jäljelle sinun osittaisen hoitovapaan takia. (opv-tunnit miinus sinun osittaisen virkavapaan tunnit)

 

Työnantaja voi yksipuolisesti siirtää sinut toiselle koululle, jos  nykyisellä koululla ei ole enää tunteja sinulle. Ennen siirtoa sinun kanssa pitää neuvotella. Parasta on viimeistään silloin ottaa luottamusmies mukaan. Jos et ole järjestäytynyt, käänny opettajien työsuojeluvaltuutetun puoleen.

 

Ohjeita KT:n sivuilta ja opettajien osalta OVTES osio A 43 § 2 mom. Opetusvelvollisuustyöajassa olevan opettajan osittainen hoitovapaa on toteutettavissa siten kuin työnantaja ja opettaja siitä sopivat. Jos sopimukseen ei päästä, opettajan opetustuntimääräksi vahvistetaan keskimäärin 18 tuntia viikossa.

Hp
Vastattu