Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Sijaisten valikointi

Olen työskennellyt eräässä sairaanhoitopiirissä sijaisena 9v ajan erityistehtävissä, joissa työskentely edellyttää useiden täydentävien koulutusten tekemistä ja pitkää perehdytystä. Sijaisia ei siis voi ottaa töihin ihan hyllyltä ja perustutkinnon jälkeen. Nyt SHP:n johto ilmoittaa, etteivät he enää aio tarjota minulle sijaisuuksia. Perusteluina on ilmeisesti se, etten ole SHP:lla työsuhteessa ja asun kauempana.

Onko tämä laillista? Mikäli jollekin toiselle, vähemmän pätevälle sijaiselle tarjotaan vuoroja, onko tätä mahdollisuus riitauttaa kuten esim. vakituiseen työsuhteeseen valittaessa? Mikäli esim. lääkäreitä palkataan lyhyisiin työsuhteisiin kauempaa, täyttyykö yhdenvertaisuuslain pykälät?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 4 vuotta sitten
Jukka Kettunen
Kysytty

Jos olet hakenut viransijaisuutta ja jäänyt valitsematta, voit tehdä oikaisuvaatimuksen, jos epäilet, että sinua on syrjitty, mutta se ei tuo sinulle työpaikkaa, vaikka oikaisuvaatimus hyväksyttäisiin.

Työsuhteeseen voidaan valita työnantajan mielestä sopivin hakija, kunhan valittu henkilö täyttää tehtävään vaadittavat kelpoisuusehdot.

Ehdotan lukemista

https://www.loimu.fi/lehti/artikkelit/2017/4/Etko_saanut_hakemaasi_tyopaikkaa

 

https://motiivilehti.fi/lehti/artikkeli/lakimies-vastaa-voiko-kunnan-tyosuhteeseen-ottamisesta-valittaa/

 

ja yhteydenottoa ammattiliiton lakimieheen, jos johdon ilmoitus on annettu sinulle kirjallisesti.

Valejuristi
Vastattu