Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Uusi työsopimus ja sairastuminen

Hei.

Tilanteeni on seuraava: olen työskennellyt määräaikaisessa työsuhteessa vuoden alusta, joka päättyy 31.5. 2020 ja sama työsuhde muuttuu vakinaiseksi 1.6. 2020 alkaen. Olen tällä hetkellä sairaslomalla, enkä koe olevani työkykyinen tuolloin 1.6. Saanko sairasloma-ajalta palkkaa 1.6. lähtien, mikäli en ole tuona päivänä töissä? Asiaa monimutkaistaa entisestään se, että minulla oli vastaavan ammatin virka Helsingin kaupungilla josta hakeuduin palkattomalle virkavapaalle n. vuosi sitten mutta olen tehnyt samaa työtä määräaikaisten työsuhteiden muodossa nyt vuoden verran, ja nyt irtisanouduin siitä ottaessani uuden vakanssin vastaan, sillä vakanssia ei ollut mahdollista siirtää kaupungin sisällä. Onko tällä vaikutusta asiaan? Mistä voisin kysyä lisätietoa asiasta?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 4 vuotta sitten
Jii
Kysytty

Minun tietääkseni aina kun alkaa uusi palvelussuhde, niin vaaditaan, että työnteko alkaa ennen kuin saa taas palkallisen sairausloman. Voin olla väärässäkin.

Jos nykyisen sairausloman perusteena olevan lääkärintodistuksen mukaan et ole työkyvytön 1.6., niin mene töihin ja sairastu uudelleen eli lähde esimiehen luvalla pois kesken päivän, niin saat palkallisen sairausloman.

Lisätietoa saat luottamusmieheltä, jos olet ammattiliiton jäsen. Jos et ole järjestäytynyt, niin kannattaa kysyä ensin esimieheltä, sitten palkanlaskennasta ja Jos ei sielläkään osata vastata, niin siltä viranhaltijalta, joka päättää sairausloman palkallisuudesta. Tai ehkä kannattaa ensin sairastaa ja sitten todeta, saiko sairausajan palkkaa. Jos ei saa, voit ryhtyä kyselemään syytä ed. mainituilta. Jos huonosti käy, saat kuitenkin Kelan sairauspäivärahan omavastuuajan jälkeen. Se on yksi arkipäivä, jos työkyvyttömyytesi alkaa samasta syystä uudelleen 30 kalenteripäivän kuluessa edellisen sairauspäivärahan maksamisesta.

Niinu
Vastattu