Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kaupungin sisäinen siirto

Hei, olen siirtymässä saman kaupungin sisällä toiseen tehtävään ja irtisanoutumassa vakituisesta työsuhteestani. Työsuhteeni päättyy 31.7.20 ja uusi alkaa 3.8 eli vkl on välissä. Vaikuttaako tämä lomiin, jotka minulle ovat kertyneet ennen irtisanomista? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 3 vuotta sitten
Kesäinen
Kysytty

Ei vaikuta kertyneisiin lomiin. Pitämättömiä lomapäiviä voidaan siirtää uuden työsuhteen ajalle. 

 https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma kohdasa Vuosiloman siirtäminen toiseen palvelussuhteeseen

Maya
Vastattu

 Miten nopeasti saman kaupungin sisällä voi vaihtaa työpaikkaa kun työnantaja (kaupunki) säilyy samana, mutta työyksikkö vaihtuu?

N
Vastattu

Tähän löytyy pykälät. Ne on  KVTES I luku 8 § ja IV luku 1 § 5 mom. ja 6 mom.

Eli jos palvelussuhteiden välissä ei ole yhtään välipäivää, niin loman ansainta ei keskeydy, vaan lomaa saa kuin yhdessä palvelussuhteessa. Jos palvelussuhteiden välissä on vähintään yksi välipäivä, niin vuosilomaa ansaitaan erikseen kummastakin palvelussuhteesta ja tällöin lomapäivien summa voi olla pienempi kuin ed. tapauksessa.

Esim. jos määräaikainen työsuhde on 1.6.-31.10.21 (5 kk) ja toistaiseksi voimassa oleva alkaa  välittömästi 1.11., niin lomanmääräytymisvuoden 1.4.21-31.3.22 lomapäiviä kertyy 10 kk:lta 19 työpäivää (IV luvun 5 §:n taulukko 3). Jos toinen työsuhde alkaa myöhemmin kuin 1.11. esim. 6.11., niin silloin määräaikaisen työsuhteen lomakertymä 5 kk:lta on 9 työpäivää, joista maksetaan lomakorvaus, tai jotka pidetään lomana ennen ennen 1. työsuhteen päättymistä tai siirretään pidettäväksi toisen työsuhteen aikana. Toisen työsuhteen lomakertymä ajalla 6.11.21-31.3.22 on 9 työpäivää. Tässä tapauksessa siis häviää yhden lomapäivän. 

https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma

Lisa
Vastattu