Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Osa-aikaisen sairausloma

Jos on osa-aikainen työntekijä ja tekee 3,5pv viikossa pääsääntöisesti ma-to ja on sairauslomalla pe-pe (6pv), niin miten sairauspäivät huomioidaan työtuntikirjanapidossa? Laketaanko kaikki sairauspäivät?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
Osa-aikainen
Kysytty

Sairauslomat myönnetään lääkärintodistuksen mukaisesta ensimmäisestä työkyvyttömyyspäivästä viimeiseen työkyvyttömyyspäivään kaikiksi kalenteripäiviksi oli ne vapaapäiviä tai ei. Tässä ne päivät on varmaankin siis pe-pe. Mutta älä usko tuntemattomia, vaan kysy esimieheltä. Jos vastaus ei tyydytä, niin kysy palkanlaskennasta tms. tai luottamusmieheltä, jos ole liittynyt liittoon. 

tuntematon
Vastattu

Kopioin tähän  naapurikunnan sairaslomaohjeista kohdan, missä käsitellään vapaapäivien sisältymistä sairauslomaan. Selvitä oman kuntasi vastaavat ohjeet, niin tiedät, miten siellä menetellään vast. tilanteissa.

  • Jos henkilö on ollut sairauden takia poissa työstään ilman todistusta välittömästi ennen vapaapäiviä tai vapaapäivien jälkeen, vapaapäivät eivät sisälly sairauslomaan.

  • Jos poissaolo perustuu lääkärintodistukseen tai muuhun todistukseen, jossa etukäteen sovitut vapaapäivät tai viikonlopuksi sattuvat vapaapäivät on merkitty työkyvyttömyyspäiviksi, vapaapäivät luetaan sairauslomapäiviksi.

  • Jos henkilö on ollut sairauden takia poissa työstään sekä välittömästi ennen vapaapäiviä, että niiden jälkeen, vapaapäivät sisältyvät sairauslomapäiviin.

  • Jos poissaolot perustuvat lääkärintodistuksiin, joihin väliin jääneitä vapaapäiviä ei ole merkitty työkyvyttömyyspäiviksi, ja kysymyksessä ovat eri sairaudet, ei näitä vapaapäiviä kuitenkaan merkitä sairauslomapäiviksi.

 

tuntematon
Vastattu