Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Sijainen

  1. Olen sijaistanut yhteensä kaksi vuotta kys työpaikassa ja nyt kollega jää pois opintovapaille. Olen tapaturman takia sairaslomalla (3vko) mutta työkuntoinen ennen pitkän sijaisuuden alkamista (viikon päästä) . Minulle ei tarjota sitä suoraan vaan sanotaan että en ole työkuntoinen. Ulkopuolisia haastatellaan ja kun nostin asiaa esille syrjintänä minutkin pyydettiin haastatteluun. Voiko näin toimia? 
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 3 vuotta sitten
Sijainen
Kysytty

Kunnalla ei ole velvollisuutta tarjota määräaikaiselle sijaiselle uutta sijaisuutta Sijaisten rekrytoinnissa noudatetaan paikallisesti päätettyjä menetelmiä. Sijaisuus voidaan laittaa myös avoimeen hakuun ja valita sitten hakijoista sopivin työntekijä. Virantäyttöä säätelee viranhaltijalaki.

Koska olet hakenut uutta sijaisuutta ja ilmeisestikin työkuntoisuuden epäily on osoitettu aiheettomaksi, niin toistaiseksi ei liene syytä tehdä muuta kuin odottaa valintapäätöstä. 

Jos jäät valitsematta, pyydä perustelut. Jos epäilet kiellettyä syrjintää, nin kysy neuvoa ammattiliitosta, jos olet jäsen, muuten työsuojelu.fi puhelinneuvonta.

Josjos
Vastattu