Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Opintovapaalta paluu yleistyöaikaan, arkipyhä

Olen harkitsemassa opintovapaan päättämistä joulukuun loppuun, eli to 31.12. ja  näin ollen palaisin yleistyöaikatyöhöni 1.1., joka on arkipyhä ja perjantai. Säännönmukaisesti minulla ei ole viikonlopputöitä. Eli voiko työnantaja laittaa minut työhön tuolloin pe-su-välillä, vai voinko aloittaa työt vasta ma 4.1.? 

Normioloissahan nuo päivät olisivat vapaita minulle, mutta vaikuttaako opintovapaan päättyminen jotenkin?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
Kvtes
Kysytty

KVTES:n mukaan työvuorot suunnitellaan siten, että työntekijälle pyritään antamaan kaksi peräkkäistä vapaapäivää viikossa ja mahdollisuuksien mukaan la ja su. Arkipyhälyhennys annetaan kokonaisena vapaapäivänä saman viikon tai tasoittumisjakson kuluessa. Niinpä huonolla onnella sinulle voi sattua työvuoro 1.-3.1.21, jos työpaikallasi tehdään töitä arkipyhinä ja viikonloppuina.

Jos sinulle myönnetty opintovapaa ei pääty 31.12.2020, vaan haluat keskeyttää sen ennen aikaisesti 31.12.20 ja jos sinulle on palkattu sijainen myönnetyn opintovapaan ajaksi, niin työnantajalla ei ole velvollisuutta ottaa sinua töihin ennen kuin sijaisen työsopimus voidaan laillisesti päättää. (https://tem.fi/opintovapaa)

K
Vastattu