Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vuosilomapäivän pituus

Hei!

Jos työvuortaulukossa on suunniteltu eripituisia päiviä, esim. joku päivä saattaa olla lyhyempi ja joku pidempi, miten toimitaan jos yllättäen työntekijä haluaakin ottaa yhden vuosilomapäivän sellaiselle päivälle, jossa on suunniteltu lyhyempi päivä? Lasketaanko työajaksi silti 7 h 39 min, vaikka suunnitelmassa on esim 7 h 15 min? Käytämme titania työvuorosuunnitteluohjelmaa ja ymmärtääkseni titania toimii kvtesin mukaisesti, mutta kun toteumaan laittaa vuosilomapäivän sellaiselle päivälle jossa on suunniteltu lyhyempi päivä, ohjelma laskee työajaksi sen mitä suunnitelmassa on ollut. Pitääkö aika muuttaa 7h 39 min:ksi manuaalisesti? Se tarkoittaa silloin sitä että työaika ylittyy ja syntyy joko lisätyötä tai jopa ylityötä.

 

Terveisin Annina From, päiväkodin johtaja

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Annina From
Kysytty

Vastaus riippuu siitä, onko kyse ennalta suunnitellusta poissaolosta, onko ns. vakilista vai syntyikö työntekijälle tarve saada lomapäiviä vasta työvuoroluettelon tiedoksi antamisen jälkeen.

Vastaus löytyy KT:n yleiskirjeen 2/2018 liitteen 2 kappaleista 3 ja 3.1 (esimerkkien työajoissa on vielä kikylisäys). https://www.kt.fi/yleiskirjeet/2018/2/kvtes-tyoaikaluku-ja-liite18

Esimiehenä saat oikean vastauksen helpoiten kysymällä palkkahallinnosta.

EL
Vastattu