Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Osa-aikasuus 50%

Miten menee kun teen osa-aikasta työtä 50% eli n. 6 tuntia päivä ja 19h ja risat viikko. Olen myös lauantaisin välillä töissä ja silloin on maanantai vapaa,tai joku muu päivä. Niin miten lasketaan työtunnit jos on vapaa niin sisällytetäänkö se työtunteihin vai pitääkö minun tehdä kyseisellä viikolla jos on esim. Ma vapaa niin normaali viikko työ tunnit?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
Minna Kemppainen
Kysytty

Puhu esimiehen kanssa, onko sinulla joka viikko sama työvuorolista 38,25/2=19,125 tuntia tiettyinä päivinä ja lauantai silloin tällöin lisätyönä, vai joka viikko erikseen vahvistettu 19,125 tunnin lista ja tarvittaessa jollain viikolla lauantai säännöllistä työaikaa, vai viikkoa pidempi tasoittumisjakso, jossa silloin tällöin lauantaina töitä.

Työvuoroluettelosta ks. KVTES III luku 27 § ja 28 §  https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2020-2021/luku-3-tyoaika/tyoaika-asiakirjat-ja-yotyo

Jos sinulla on vakituiset viikoittaiset  työvuorot yhteensä 19,125 tuntia ja teet sen lisäksi satunnaisesti lauantaina töitä, niin lauantain tunnit ovat lisätyötä, joista saat  lisätyökorvauksen joko rahana tai vapaana. Lisätyöstä ks. III luku 13 §. Jos teet lauantaina lisätyötä esim. 6 h eli säännöllisen viikkotyöajan 19,125 päälle vielä 6h ja  lisätyökorvaus annetaan vapaa-aikana, niin sillä viikolla kun vapaa annetaan, sinun työtunnit on 6 h vähemmän. Vapaa-aikakorvauksen antamisesta ks. 23 § 5 ja 6 momentti.

Jos sinulla on joka viikoksi tai viikkoa pidemmäksi tasoittumisjaksoksi vahvistettu lista, niin lauantain työvuoro sisältyy säännölliseen työaikaan eli joka viikko tai tasoittumisjakso työtunteja on yhtä paljon.

 

Vastaus
Vastattu