Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sairasloman aikainen suunniteltu ylityö

 Hei jouduin jäämään lauantaina sairaslomalle ja minulle oli suunniteltu sunnuntaille työvuoro joka olisi ollu 10h. Eli tästä olisi kertynyt ylitöitä. Miten käy näille suunnitelluille ylityötunneille. Pitääkö ne maksaa tai antaa vapaana. 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 2 vuotta sitten
Matti Tervonen
Kysytty

Lueskelin vähän KVTES:iä. Tässä tutkimukseni tulokset.

Tekemättömiä ylitöitä ei korvata. Kyseisellä viikolla/työaikajaksolla voi olla ylitöitä, jos sairausloman ulkopuolisina päivinä tehtyjä tunteja oli enemmän kuin työvuoroluetteloon oli vahvistettu.

Sääntö:

Yleistyöajassa sellaisella viikolla, jolla on hyväksyttävä poissaolo (esim. sairausloma), viikoittainen ylityöraja on poissaolon ulkopuolelle työvuoroluetteloon merkitty säännöllinen viikkotyöaika lisättynä poissaolon ulkopuolelle merkityllä mahdollisella vapaa-aikakorvauksen tuntimäärällä. (KVTES III luku 14 § 1 mom.). https://www.kt.fi/sites/default/files/media/document/yleiskirje1802ak-liite2.pdf


Jaksotyössä Jos keskeytys ei ole ollut tiedossa viikkoa ennen työaikajakson alkua, se työaika, joka tehdään poissaolon ulkopuolelle hyväksytyssä työvuoroluettelossa suunnitellun säännöllisen työajan lisäksi, on täydessä työajassa ylityötä (15 § 2 mom.)

Jos epäilet, niin pyydä esimiestä kertomaan oikea vastaus ja siihen liittyvät pykälät ja tarvittaessa kysy luottamusmieheltä

Laskin
Vastattu