Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Velvoite/oikeus käyttää työnantajan autoa

 

Toimintaterapeutin työtä hakiessani julkiselta puolelta työnantaja edellytti oman auton käyttöä työssä (kotikäynnit asiakkaiden luo). Nyt työnantajani kuitenkin satunnaisesti pystyy tarjoamaan talon autoa (leasing) työntekijöidensä käyttöön. Mieluummin ajaisin omalla autollani, jonka koen sen turvallisemmaksi, varsinkin talvikelillä, mutta työnantajalleni se ei tunnu sopivan. Esimieheni suorastaan painostaa minua ajamaan talon autolla. Onko hänellä oikeutta tähän?

 

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 3 vuotta sitten
Margit Jokinen
Kysytty

Perustunee siihen, että  KVTES:n mukaan virantoimitusmatka on tehtävä niin lyhyessä ajassa ja vähin kokonaiskustannuksin kuin mahdollista ottaen huomioon matkan ja hoidettavien tehtävien tarkoituksenmukainen suorittaminen. (KVTES liite 16, 1 § 3 mom.)

Oman auton käyttämiseen virantoimitusmatkoilla tarvitaan työnantajan lupa.

Lue  koko 1 § ja 3 mom. soveltamisohje

https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2020-2021/liite-16-matkakustannusten-korvaukset/yleiset-maaraykset

 Jos olet liittynyt ammattiliitoon, kysele lisää luottamusmieheltä. Jos et, niin kannattanee kysyä, onko kunnassa paikallinen matkustussääntö tms. määräys,  jonka mukaan virantoimitusmatkat tulee ajella kunnan autoilla.

Kupla
Vastattu