Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Hoitaja

 Hei. Jos jään vuorotteluvapaalle kesäkuussa, onko minun ensin pidettävä kertyneet lomani 38 päivää? Vai voinko jättää ne säästöön? Paljonko uutta lomaa kertyy seuraavaa vuotta ajatellen? Olisin sen 180 vrk vuorotteluvapaalla.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 3 vuotta sitten
Hoitaja Hentonen
Kysytty

Vuorotteluvapaasta luetaan 30 kalenteripäivää työssäolon veroiseksi ajaksi edellyttäen, että työntekijä/viranhaltija on ko. lomanmääräytymisvuonna töissä vähintään 22 työpäivää.

Jos sinulla ei ole muita lomaa vähentäviä poissaoloja 1.4.21-31.3.22, niin v.2022 lomaa kertyy 7 kuukaudelta. Se montako päivää se on riippuu työkokemuslisävuosista ja selviää KVTES:n vuosilomaluvun 5 §:n taulukoista tai tästä.

Tämän vuoden lomakausi alkaa 2.5.21, joten voisi olla mahdollista, että työnantaja määräisi siihen lomaa. Työnantajan on kuitenkin ennen loman määräämistä kuultava työntekijän toiveet loman ajankohdasta ja mahdollisuuksien mukaan otettava toiveet huomioon.

Voit esittää esim. koko loman tai osan siirtämistä vuorotteluvapaan jälkeiseen aikaan tai osan loman säästämistä esim. lomakaudelle 2022. Siirtämisestä ja säästämisestä sovitaan työnantajan ja työntekijän kesken. 

Mieti, mikä vaihtoehto olisi sinulle paras, ja esitä sitä. Lue säännöt siirtämisestä ja säästämisestä   https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma kappaleet Vuosiloman sopiminen pidettäväksi lomakauden (2.5.–30.9.) ulkopuolella ja Vuosiloman säästämisestä sopiminen

 

Lisa
Vastattu