Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Opintovapaa jatko-opintoihin

Hei!

voinko saada palkatonta opintovapaata virkasuhteesta kunnassa, kun aloitan tohtorikoulutettavana yliopistossa. Ala on ihan eri. Teen tutkimusta ohjattuna palkkasuhteessa yliopistoon ja suoritan tohtorikoulutuksen jatko-opintoja 60 op 3,5 vuoden sisällä. Työsuhde kestää 3,75 vuotta. 

ja olen aiemmin jo ollut opintovapaalla 1,5 vuotta mutta sen päättymisestä on yli 5 vuotta aikaa. Onko nyt käytössäni tavallaan uudet 2 vuotta 5 vuoden sisällä, vai enää puoli vuotta koskaan enää?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 3 vuotta sitten
Helena
Kysytty

Ennen kuin haet mitään vapaata, kysy siltä henkilöltä, joka päättää kunnassanne opintovapaiden myöntämisestä. Kysy samalla kenelle ilmoitat sivutoimesta eli siitä, että teet työtä virkavapaan aikana. Jos meinaa tulla ongelmaa opintovapaan tai harkinnanvaraisen virkavapaan saamisessa, kysy neuvoa luottamusmieheltä tai liitosta tai opintovapaan osalta tyosuojelu.fi -> puhelinneuvonta.

 

Lei
Vastattu

Opintovapaasta on olemassa laki, eikä opintovapaa liity hoitovapaisiin millään tavalla. 

Opiskeltavaa alaa tai sen liittymistä nykyiseen työhön ei ole rajattu. 

Työnantaja voin KERRAN  (perustelujen kanssa) siirtää haetun opintovapaan alkua. 

Opintovapaa on "parempi", koska se ei ole harkinnanvarainen.

Palkattomat työ- ja virkavapaat ovat esihenkilön päätettävissä oman päänsä mukaan. 

 

 

 

Mira Posa
Vastattu