Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Perhepäivähoitaja

Olen irtisanoutumassa  pph:n toimesta 35 vuoden jälkeen, koska olen jäämässä kahdelle lapselle ja en todellakaan aio jatkaa.  n.950€:n brutto kk palkalla 40 tuntista työviikkoa. Olen jäämässä 14.6.-21 7 viikon vuosilomalle. Mikä olisi rahallisesti paras aika sanoa itseni irti?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 3 vuotta sitten
Anneli Jääskeläinen
Kysytty

Minun käsittääkseni kaikki irtisanomisajankohdat ovat rahallisesti samanarvoisia. Palkka juoksee viimeiseen päivään saakka ja pitämättömistä lomapäivistä saa lomakorvauksen.

Jos on osan irtisanomisajasta lomalla, nin saa siltä ajalta vuosilomapalkkaa.

Jos työsuhteesi päättyy ennen kuin olet pitänyt kaikki tämän vuoden lomapäivät, niin työnantaja voi määrätä niitä pidettäväksi ennen työsuhteen päättymistä. Työnantajan on ilmoitettava loman ajankohta viimeistään 2 viikkoa ennen loman alkua. Siis jos viet irtisanomisilmoituksen työnantajalle viimeisenä mahdollisena päivänä, niin voi käydä niin, että olet irtisanomisaikana osan ajasta lomalla ja saat vuosilomapalkkaa.

Jos et halua enää palata nykyiseen työpaikkaasi loman jälkeen, niin voit irtisanoutua niin että työsuhteesi päättyy loman viimeisenä päivänä 21.7., ja irtisanomisaika kuluu loman aikana. Eli kirjoita irtisanomisilmoitukseen "Irtisanon työsopimukseni päättymään 21.7.2021". Voit viedä ilmoituksen esimiehelle jo ennen lomalle lähtöä, mutta ehdottomasti viimeistään 21.6.2021. Jos lähetät ilmoituksen postissa, niin postin kulkuun on varattava 7 päivää. Lopputilissä saat lomakorvauksen 1.4.2021 alkaen kertyneistä ja tämän vuoden pitämättä jäävistä lomapäivistä.

Jos taas aiot jatkaa työntekoa vielä loman jälkeen nykyisessä työpaikassa ja irtisanoutua vasta myöhemmin, niin muista noudattaa irtisanomisaikaa. Se on vähintään kuukausi ja alkaa seuraavana päivänä siitä, kun ojennat irtisanomisilmoituksen työnantajan edustajalle. Silloinkin saat lomakorvauksen pitämättä jäävistä lomapäivistä. Jos haluat 1.4.2021 alkaen kertyneen loman lomana ennen työsuhteen päättymistä, siitä pitää saada sovittua työnantajan kanssa.

EL
Vastattu