Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

lähi

 Terve. 

 

Hei tällainen asia, kysymys. Määräaikainen työsuhde päättymässä eikä ainakaan vielä näköpiirissä uutta duunia. Mites onko joku aikaraja jonka puitteissa pitää kaupungin hommiin palata ettei loma-oikeus pala ( työvuosia n. 20 kaupungilla eli täydet 30 lomapäivää). 

 

kiitos

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
otto bergholm
Kysytty

KVTES:n lomat

1. Jos uusi palvelussuhde alkaa välittömästi (ilman päivänkään katkoa), niin noudatetaan KVTES:n vuosilomaluvun 1 pykälän  5 mom. eli vuosiloman ansainta jatkuu kuin ei olisi ollut siirtymistä palvelussuhteesta toiseen.

2. Jos palvelussuhteiden välissä on vähintään päivän pituinen katko, ja toisesta palvelussuhteesta on sovittu ensimmäisen aikana, niin ensimmäisen palvelussuhteen aikana ansaitut lomapäivät voidaan siirtää pidettäväksi toisen aikana, jos siitä saa sovittua työnantajan kanssa. Toisen palvelussuhteen lomat alkavat kertyä alusta, ja jos toinen palvelussuhde alkaa tänä vuonna viimeistään 1.10.21 niin lomavuoden 2022 lomapäiviä kertyy KVTES:n taulukon 1 tai 2 (38 tai 28 päivän taulukot) edellyttäen, että työkokemuslisävuosia on vähintään 15 tai vastaavasti 5. 

Tässä tarkat tiedot ja viitaukset pykäliin https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma

Tuntipalkkaisten TTES:ssa vastaavat määräykset https://www.kt.fi/sopimukset/tuntipalkkaiset/2020-2021/vuosiloma

 

Juu
Vastattu