Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Iltapäivätoiminnan vastuuohjaaja sosionomi AMK

Hei!

Viime viikolla kuuntelin radiosta tutkimustulosta avoimista työpaikoista, yritysten tavasta tehdä työpaikkailmoituksia ja niissä esiintyvissä palkkatiedoista tai niiden kummallisesta esitystavasta viitaten vain työehtosopimuksen.

Nyt yritin etsiä palkkatietoa avoimena olevaan Iltapäivätoiminnan vastuuohjaaja, erityisryhmälle, vaatimuksena sosionomi AMK tutkinto. Todellakin työpaikkailmoituksessa viitattiin KVTESiin mutta en millään löydä alkupalkkaa tai ”palkkahaitaria” työtehtävälle. Mistä sen voisi löytää?

Itse olen kohta eläköityvä opettaja eli en ole tätä avointa työpaikkaa hakemassa mutta radiojuttu herätti kiinnostuksen asiaan.

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Kari Granroth
Kysytty

Iltapäivätoiminnan ohjaajan vähimmäisperuspalkka on KVTES:n liitteen 5, 3 §:ssä. Palkkahinnoittelukohta on  05KOU06 ja ohjaajalta edellytetään ammatillista perustutkintoa, mutta kunta hakee sosionomia.

 Koska kunta edellyttää valittavalta korkeampaa koulutustasoa, niin luetaan 3 §:n perässä oleva Palkkahinnoitteluliitteen yhteinen soveltamisohje. Sen mukaan peruspalkka löytyy saman liitteen 2 §:n hinnoittelukohdasta 05VKA020, 05VKA042 tai 05VKA044  (päiväkodin johtaja, varhaiskasvatuksen erityisopettaja tai varhaiskasvatuksen opettaja). Peruspalkka ei siis selviä KVTES:sta.

Lisäksi vastuuohjaajana eli esimiehenä/työnjohtajana toimimisen pitäisi näkyä tehtäväkohtaisessa palkassa niin, että se on suurempi kuin hinnoittelutunnuksen mukainen peruspalkka. Tehtäväkohtainen palkka määräytyy paikallisen tehtävien vaativuuden  arvioinnin perusteella.

Näin! 

Aijai
Vastattu