Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Lisätehtävät

Kuinka voin saada lisäkorvausta tehtävistä, jotka ujutettu työhöni? Ne eivät lue tehtävänkuvassani eikä niistä varsinaisesti ole sovittu. On vain oletettu. Koska olen jo osan lisätehtävistä tehnyt, koska oli pakko, onko takautuvasti saatavissa oikeutta?

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Ellu
Kysytty

Takautuvasti on vaikea ruveta hakemaan lisäpalkkaa ilman luottamusmiehen apua, jos olet tehnyt lisätehtävät ja  omat tehtäväsi säännöllisen työajan puitteissa. Mutta jos  lisätehtävät ovat lisänneet olennaisesti tehtävän vaativuutta vähintään 2 viikoksi, niin silloin tehtäväkohtaista palkkaa tulee tarkistaa ylöspäin (kvtes palkkausluku 10 §). Jos säännöllinen työaika ei riitä, tarvitaan määräys ylitöiden tekemiseen.

Puhut ensin esimiehen kanssa ja otat sitten yhteyttä luottamusmieheen.

Kun seuraavan kerran yritetään antaa lisätehtäviä, jotka on "pakko saada tehdyksi",  kysy mitkä omat tehtävät jätät tekemättä ja korotetaanko tehtäväkohtaista palkka vai annetaanko ylityömääräys 

Ella
Vastattu