Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osittainen opintovapaa ja lomien kertyminen

Olen osittaisella opintovapaalla eli olen tehnyt 50% työaikaa ja opiskellut tuon toisen puolikkaan. Minulle on siis kertynyt työtunteja kuukaudessa yli tuon työehtosopimuksessa mainitun tuntityörajan (35 tuntia).

 

Olenko näin ollen oikeutettu täyteen lomakertymään? Opintovapaasta ja loman kertymisistä kysyttäessä viitataan lähes aina 100% opintovapaalla oleviin eikä osittaisella opintovapaalla olemisesta ole löydettävissä selkeitä ohjeita.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Ellu
Kysytty

Lomaasi sovelletaan osa-aikaista palvelussuhdetta koskevia vuosilomaluvun  määräyksiä. Lomaa kertyy niiltä kuukausilta, joissa on vähintään 55 työtuntia tai 14 työpäivää. Jos teet töitä vähemmän kuin 5 päivänä viikossa, niin vuosiloma sisältää työ- ja vapaapäiviä samassa suhteessa vuosilomaluvun 6 §:n 3 mom. mukaan ja vuosiloman ajalta maksettava palkka 13 §:n 2 mom. mukaan. Lomaraha lasketaan heinäkuussa maksettavasta varsinaisesta palkasta.

Raya
Vastattu