Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vuosiloman aikana sairastuminen

Olen tämän viikon vuosilomalla. Sairastuin kuitenkin ja maanantaina kävin lääkärillä hakemassa sairausloman keskiviikolle asti. Nyt keskiviikkona sain jatkoa sairauslomalle perjantaille asti. Mitenkäs nyt viikonlopun käy? Onko se vapaata normaalisti vai käytetäänkö siihen vuosilomapäiviä? Työnantajalle tietysti asian olen infonnut ja hän vain totesi että meni vaikeaksi, että eikö voinut lääkäri kirjoittaa sunnuntaille asti. Ei muuten asiaa aukaissut.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Elina Rinta-Luopa
Kysytty

Lääkäri on arvioinut, että et ole työkyvytön lauantaina ja sunnuntaina. Siihen on tyydyttävä, ellei sairausloma enää jatku.

Työkyvyttömyyspäivien aikaiset lomapäivät siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Jos loma on määrätty niin, että la ja su sisältyy siihen, niin ne ei siirry. Ne ei ole yleensä vuosilomaan luettavia vuosilomapäiviä.

Työnantajilla ohje KT:n sivuilta.
Jos viranhaltija tai työntekijä on vuosilomansa tai säästövapaan alkaessa tai sen aikana sairauden, synnytyksen tai tapaturman johdosta työkyvytön, siirretään työkyvyttömyysajalle sijoittuvat vuosiloma- tai säästövapaapäivät myöhäisempään ajankohtaan, mikäli viranhaltija/työntekijä pyytää siirtoa ilman aiheetonta viivytystä ja mikäli mahdollista ennen loman alkua.
Jos viranhaltija tai työntekijä toimittaa lääkärintodistuksen työnantajalle tai osoittaa työkyvyttömyytensä muulla työnantajan harkintaan perustuvalla luotettavalla tavalla ennen loman alkamista tai loman alettua ilman aiheetonta viivytystä, katsotaan se pyynnöksi siirtää loma myöhäisempään ajankohtaan.

https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma

Raya
Vastattu