Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

60-v

 Kun henkilö täyttää 50 tai 60 vuotta ja se osuu työpäivälle, saa hän palkallisen vapaapäivän. 50-vuotispäiväni osui sunnuntaipäivälle ja tein silloin työtä maanantaista perjantaihin, joten en saanut ylimääräistä vapaata. Nyt täyttäessäni 60-vuotta, syntymäpäiväni osuu lauantaipäivälle, mutta teen tällä hetkellä jaksotyötä (viikonloppuja ja yövuoroja), olenko nyt oikeutettu ylimääräiseen vapaapäivään?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Irmeli Savolainen
Kysytty

KVTES:n V luvun 11 §:n 2 momentin mukaan työpäiväksi sattuvat 50- ja 60-vuotispäivät ovat palkallisia vapaapäiviä. Vapaapäiväksi sattuvat tai vuosiloma-aikaan ajoittuvat em. päivät eivät oikeuta saamaan vastaavaa vapaapäivää muuna ajankohtana.
Eli jos se lauantai, jona täytät 60 v. on vahvistettu työvuorolistaan työpäiväksi, niin saat sen vapaaksi. Jos se on työvuorolistassa vapaapäivä, niin et saat lisävapaata muuna päivänä.

Huono tuuri
Vastattu