Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Varhaiskasvatuksen avustaja varhaiskasvatuksen hoitajan sijaisena

Mikäli avustaja sijaistaa hoitajaa esimerkiksi kahden sairaslomapäivän takia, tulisiko avustajalle tehdä hoitajan työsopimus ja tällä tavalla hän saisi hoitajan palkkaa? 

Toinen esimerkki:

Jos etukäteen on tiedossa että vastuullisten aikuisten määrä suhteessa lapsiin ei täyty iltapäivällä kahden tunnin ajalta, voidaanko avustaja velvoittaa olemaan vastuullinen ilman erillistä työsopimusta? Tulisiko tällainen tilanne näkyä jotenkin työvuorolissa. Vai voiko avustajalle tehdä parin tunnin hoitajan sopimusta vai tulisiko koko päivälle tehdä hoitajan sopimus?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 2 vuotta sitten
Varhaiskasvatuksen opettaja
Kysytty

Ensimmäiseen vastaisin ei, koska KVTES:n 1 luvun 10 §:n mukaan työntekijä on tarvittaessa velvollinen tilapäisesti siirtymään muihinkin kuin työsopimuksessa sovittuihin tehtäviin, jos niitä voidaan pitää hänelle sopivina ottaen huomioon hänen koulutuksensa ja työkokemuksensa. Lain mukaan tietääkseni lastenhoitajan kelpoisuusehdoista voidaan tilapäissti poiketa.

Toista kysymystä kehotan kysymään omasta liitosta. Sieltä löytyy asiantuntemusta ja oikea vastaus myös ensimmäiseen kysymykseen- Tosin on syytä olettaa myös päiväkodin johtajan osaavan vastata.

valejuristi
Vastattu