Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Lastenhoitaja kokemus

 Hei. 

Olen työskennellyt samalla työnantajalla noin 2 vuotta. Työsuhteeni päättyi heillä 31.7.21 ja jatkui taa 9.8.21.->

En ole saanut kokemuslisää ollenkaan. Vaikka kokemusta alalta on noin 10vuotta.

Onko minulla oikeus saada sitä takautuvasti. Ja vaikka työsuhteeni oli katkolla vkon heinäelokuun taitteessa. 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Minna avonius
Kysytty

Jos et saanut edellisen työsuhteen aikanakaan työkokemuslisää, niin ota töihin mukaan kaikki vanhat työtodistukset ja mene niiden kanssa esimiehen puheille. Hän tietää, miten niiden kanssa menetellän, että saat työkokemuslisän. Oman nykyisen kunnan työsuhteista ei tarvita työtodistuksia.

Jos sait työkokemuslisää edellisen työsuhteen aikana, niin soitto palkanlaskijalle riittänee.

Työkokemuslisään oikeuttavaan palvelusaikaan hyväksytään aina oman työnantajan palvelu missä tahansa tehtävissä ja muun työnantajan palvelu samalla ammattialalla tai tehtävissä, joista on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä sekä yrittäjänä toimiminen (enintään 5 v.), mikäli siitä on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä.

Pykälä on KVTES II luku 12 §.

Työkokemuslisä maksetaan palvelusajan täyttymistä seuraavan kalenterikuukauden alusta lukien. Muun kuin oman kunnan/kuntayhtymän palvelusta sekä yritystoiminnasta on esitettävä luotettava kirjallinen selvitys. Selvitys tulisi esittää kuukauden kuluessa palvelussuhteen alkamisesta. Mikäli selvitys palvelusta esitetään takautuvasti, tähän palvelukseen perustuvaa lisää maksetaan enintään kahden vuoden ajalta takautuvasti selvityksen esittämisestä. (2 mom.)

12 §
Vastattu