Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Kokemuslisän ja vuosilomien siirtyminen

Olen työskennellyt erään kaupungin palkkalistoilla kohta 15 vuotta lähihoitajana. Nyt olen siirtymässä toisen kaupungin palvelukseen sosionomin työtehtäviin. Siirtyykö vuosilomani ja kokemuslisät työpaikan vaihdon myötä?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Minna Vartiainen
Kysytty

Siellä toisessa kaupungissa työnantaja harkitsee, kelpaavatko kaikki aikaisemmat palvelusvuodet työkokemuslisävuosiin, jotka vaikuttavat vuosiloman pituuteen. KVTES:n II luvun 12 §:n mukaan edellisten työnantajien palvelusvuodet kartuttavat työkokemuslisää, jos uusi tehtävä on samalta ammattialalta tai jos uusi työnantaja päättää, että edellisen työnantajan työtehtävistä on olennaista hyötyä uusissa tehtävissä. Ko. pykälän soveltamisohjeessa todetaan:

Olennaisen hyödyn arviointiin sisältyy toimivaltaisen viranomaisen harkintaa. Olennainen hyöty ratkaistaan tapauskohtaisesti. Samankaltaisissa tapauksissa noudatetaan yhtenäistä käytäntöä.

Ennen kuin kirjoitat nimesi työsopimukseen, ota työkokemuslisävuosien kertyminen puheeksi.

Huomaa myös, että jos vaihdat kuntaa myöhemmin kuin 1. lokakuuta, niin ensi kesän vuosiloman pituuteen ei huomioida ollenkaan työkokemusvuosia, vaan vuosiloman pituus katsotaan KVTES:n IV luvun 5 §:n taulukosta 3.

Lisa
Vastattu