Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Lomien kertyminen

Hei!

Olen aloittanut uudessa kunnassa työt 7.6 ja olen ollut aiemmin töissä 8 vuotta kahdessa eri kunnassa. Minulla oli heinäkuussa palkaton jakso 19.-31.7. Kysyisinkin, että miten lomapäivien kuuluisi tapauksessani kertyä. Saanko 2,5 päivää kesäkuussa lomaa vai 2? Miten heinäkuun osalta lomat kertyvät vai kertyykö ollenkaan, koska siinä oli palkaton jakso? Vaikuttaako kokemuslisä vuosilomien kertymiseen? Olen vakituisessa toimessa nykyisessä työnantajallani. 

Kiitos paljon etukäteen!

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Tiina
Kysytty

Jos sinulle maksetaan nyt työkokemuslisää, eli aiemmat työvuodet on hyväksytty työkokemuslisään oikeuttaviksi, niin ensi vuoden vuosilomapäviä kertyy 24 työpäivää (KVTES IV luku 5 § 2 mom. taulukko 2). Heinäkuun poissaolo ei vähennä niitä. Vast yli 30 päivää palkattomia poissaoloja lomanmääräytymisvuoden aikan vähentää lomapäviä.

KVTES:ssa lomat kertyvät vuosilomaluvun 5 §:n 2 taulukoiden mukaan ja annetaan työpäivinä (ma-pe), kun taas yksityisillä myös la lasketaan vuosilomaa kuluttavaksi päiväksi. 

vuosiloman_pituus_tyopaivina_kvtes.pdf (oaj.fi)

Lisää KVTES:n vuosilomamääräyksistä (koskee varhaiskasvatuksen opettajien lisäksi muitakin kunnan työntekijöitä)

Lomat kunnallisessa yleisessä virka- ja työehtosopimuksessa (KVTES) (oaj.fi)

Ellu
Vastattu