Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomien kertyminen

Hei!

Olen aloittanut uudessa kunnassa työt 7.6 ja olen ollut aiemmin töissä 8 vuotta kahdessa eri kunnassa. Minulla oli heinäkuussa palkaton jakso 19.-31.7. Kysyisinkin, että miten lomapäivien kuuluisi tapauksessani kertyä. Saanko 2,5 päivää kesäkuussa lomaa vai 2? Miten heinäkuun osalta lomat kertyvät vai kertyykö ollenkaan, koska siinä oli palkaton jakso? Vaikuttaako kokemuslisä vuosilomien kertymiseen? Olen vakituisessa toimessa nykyisessä työnantajallani. 

Kiitos paljon etukäteen!

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 3 viikkoa sitten
Tiina
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos sinulle maksetaan nyt työkokemuslisää, eli aiemmat työvuodet on hyväksytty työkokemuslisään oikeuttaviksi, niin ensi vuoden vuosilomapäviä kertyy 24 työpäivää (KVTES IV luku 5 § 2 mom. taulukko 2). Heinäkuun poissaolo ei vähennä niitä. Vast yli 30 päivää palkattomia poissaoloja lomanmääräytymisvuoden aikan vähentää lomapäviä.

KVTES:ssa lomat kertyvät vuosilomaluvun 5 §:n 2 taulukoiden mukaan ja annetaan työpäivinä (ma-pe), kun taas yksityisillä myös la lasketaan vuosilomaa kuluttavaksi päiväksi. 

vuosiloman_pituus_tyopaivina_kvtes.pdf (oaj.fi)

Lisää KVTES:n vuosilomamääräyksistä (koskee varhaiskasvatuksen opettajien lisäksi muitakin kunnan työntekijöitä)

Lomat kunnallisessa yleisessä virka- ja työehtosopimuksessa (KVTES) (oaj.fi)

Ellu
Vastattu