Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Miten nopeasti voi saman kaupungin sisällä vaihtaa työpaikkaa?

Miten nopeasti voi saman kaupungin sisällä vaihtaa työpaikkaa? Työnantaja siis säilyy samana (sama kaupunki) mutta yksikkö vaihtuu. Eli uusi työsopimus uudessa paikassa "kumoaa" vanhan paikan sopimuksen mutta edut ja lomat säilyvät.  Onko jotain tiettyä aikaa, mikä täytyy olla "vanhassa työpaikassa" vai voiko uuteen työpaikkaan mennä esim.marraskuun alusta (kun siihen vain reilu viikko aikaa)? Olen ymmärtänyt, ettei irtisanomisaikaa ja irtisanomista tarvita kun saman kaupungin työntekijänä jatkaisi?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset vuosi sitten
N
Kysytty

Kaikki on  kuntakohtaista.

Ote artikkelista Palvelussuhteen laji määrää rekrytointitava Kuntatyönantajassa 4/2017. 

Työsuhteisen haku

Työsopimuslaissa ei ole määräyksiä työsuhteisen henkilön valintaprosessista. Kunnallisen viranhaltijalain määräykset virkavalinnasta, kuten esimerkiksi vaatimus julkisesta hakumenettelystä, eivät koske työsuhteeseen ottamista. Lainsäädännön näkökulmasta työnantaja voi siten käyttää esimerkiksi sisäistä hakua tai valita henkilön ilman erillistä hakua.

 

Rekrytointimenettelyä ohjaavat muun muassa työantajan omat rekrytointiohjeet ja hallintosäännön määräykset työsuhteisten palkkaamisesta. Koska työnantajat voivat työsuhteisten kohdalla itse valita käytäntönsä, työsuhteisen valinta ei edellytä samanlaista prosessia kuin viranhaltijan valinta on.

Kirjoittaja Maarit Lehtinen, työmarkkinalakimies

Kopioin
Vastattu