Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Irtisanoutuminen hoitovapaalla

Moikka, vaikka olen näitä lueskellut niin en ihan vielä ole saanut selvyyttä kysymykseeni. 

Olen vakituisessa työsuhteessa ja tällä hetkellä hoitovapaalla ja ajattelin irtisanoutua opiskelujeni takia, jotka alkavat 4.1.2022.

Irtisanomisaika on kuukauden. 

Minulla on pitämättömiä lomapäiviä 26. Maksaako työnantaja nämä pitämättömät lomapäivät rahana vai pitääkö minun pitää nuo lomat vaikka olen hoitovapaalla enkä varsinaisesti töissä. 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Sanna
Kysytty

Jos nuo sinun vuosilomapäiväsi on ansaittu nyt kulumassa olevana lomanmääräytymisvuonna (1.4.21-31.3.22), niin työnantaja ei voi yksipuolisesti määrätä niitä pidettäväksi ennen ensi vuoden 2022 lomakauden alkua 2.5.22, vaan loman pitämisestä keskeyttämällä hoitovapaa ennen työsuhteesi päättymistä pitää sopia sinun ja työnantajan kesken (KVTES IV luku 8 § 3 mom.).

Ennen 1.4.21 ansaittujen lomapäivien osalta työnantajasi olisi pitänyt jo keväällä kysellä sinun näkemystä vuoden 2021 vuosiloman pitämisestä esim. keskeyttämällä hoitovapaa loman ajaksi ja maksamalla siltä ajalta vuosilomapalkkaa. Jos työnantaja aikoisi nyt määrätä niitä vuosilomapäiviä pidettäväksi lomana ennen työsuhteesi päättymistä, niin työnantajan olisi ilmoitettava vuosiloman ajankohta viimeistään 2 viikkoa ennen sen alkua (10§).

Esim. Jos varsinainen kk-palkkasi olisi 2000 € ja  hoitovapaasi keskeytettäisiin joulukuuksi ja olisit vuosilomalla koko kuun, niin saisit vuosilomapalkkaa 2000 €. Siinä kuluisi 21 lomapäivää. Ilman lomaa saisit 21 päivän  lomakorvauksen, joka olisi 21×2000÷20,83=2016,32 €. (Vuosilomapalkka 13 §, lomakorvaus 16 §)

Noudata irtisanomisaikaa, muuten menetät lomarahoja (18 §).

Lisätietoja https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma

pykäliä
Vastattu