Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vakinaisen henkilön palkkaaminen

 Jos työyhteisössä on kahden vakinaisen työntekijän paikka ja toinen irtisanoutuu, niin onko jotain rajaa milloin viimeistään pitää laittaa paikka auki? Toinen työntekijä irtisanoutui lokakuun puolessa välissä eikä vieläkään esimiehet ole avannut työnhakua. 

 

Ja saako hänen paikalleen ottaa työkokeilija, josta pohditaan oppisopimus mahdollisuutta?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset vuosi sitten
Marja
Kysytty

Työsuhteisten henkilöiden hakumenettelyssä noudatetaan kunkin kunnan omia paikallisia rekrytointiohjeita ja hallintosäännön määräyksiä.

Työkokeilu ei ole työsuhde. Siitä ei makseta palkkaa. (Esim. KVTES 1 luku 1 §). Oppisopimusopiskelijan kanssa tehdään yleensä määräaikainen työsopimus.

Jos haluat oikeita vastauksia, kysy luottamusmieheltä.

 Kuntatyöantaja-lehdessä kirjoitetaan työsuhteisten hausta:

Työsopimuslaissa ei ole määräyksiä työsuhteisen henkilön valintaprosessista. Kunnallisen viranhaltijalain määräykset virkavalinnasta, kuten esimerkiksi vaatimus julkisesta hakumenettelystä, eivät koske työsuhteeseen ottamista. Lainsäädännön näkökulmasta työnantaja voi siten käyttää esimerkiksi sisäistä hakua tai valita henkilön ilman erillistä hakua.

Rekrytointimenettelyä ohjaavat muun muassa työantajan omat rekrytointiohjeet ja hallintosäännön määräykset työsuhteisten palkkaamisesta. Koska työnantajat voivat työsuhteisten kohdalla itse valita käytäntönsä, työsuhteisen valinta ei edellytä samanlaista prosessia kuin viranhaltijan valinta on."

https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2017/4/palvelussuhteen-laji-maaraa-rekrytointitavan

Lukija
Vastattu