Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Vuosiloma ja joulu?

Olen ensimmäistä kertaa kunnalla töissä (kokoaikainen, työaika 7t 15 min, KVTES, ei lisiä). Pätkän pituudeksi jää tämä loppuvuosi eli yhteensä 3 kuukautta ja muutama päivä. Minulle kertynee tästä kuusi vuosilomapäivää, jos oikein tulkitsen?

Lomat on sovittu pidettäviksi työsuhteen lopuksi. Näistä viisi kuluu vuoden viimeisenä viikkona, mutta mikä on ensimmäinen lomapäivä? 23.12.?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Reppu
Kysytty

KVTES:ssa vuosilomapäiviksi lasketaan työpäivät (ma-pe) - ei arkipäivät (ma-la) niin kuin vuosilomalaissa. Lomapäivien lukumäärä määräytyy KVTES:n IV luvun 5 §:ssä olevien taulukoiden mukaan. Sinun lomapäivät katsotaan taulukosta 3, jonka mukaan kolmessa kuukaudessa kertyy lomaa 5 työpäivää. 

Uudenvuoden aatto 31.12. on tavallinen työpäivä, joten joulukuun 5 viimeistä työpäivää ovat 27.-31.12.21 ja silloin viimeinen työpäiväsi olisi 23.12.21.

KVTES:n IV luvun 3 momentissa luvataan: Viranhaltijan/työntekijän vuosiloman pituus on aina vähintään vuosilomalain mukainen. Tänä vuonna juuri tässä sinun tapauksessa tämä ei ehkä toteudu, koska tapaninpäivä sattui sunnuntaihin. Sitä pitäisi tutkia tarkemmin. Käänny luottamusmiehen tai ammattiliiton puoleen, jos olet jäsen. Tällainen tapaus on ehkä käsitelty ja sovittu aiemmin. Toisaalta jos et olisi sopinut pitäväsi lomaa ennen työsuhteen päättymistä, olisit saanut lomakorvauksen 5 päivästä ihan riippumatta mitä viikonpäiviä joulukuun viimeiset päivät ovat.

pykämä
Vastattu