Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Palkka ja lomapäivät

olen ollut kaupugilla hoitajana 20 vuotta. Minulla on siis 38 pv lomaa ja täydet kokemuslisät. Nyt haluan vaihtaa toisen kaupungin työntekijäksi pitkän työmatkan takia.

säilyykö ansaitsemani kokemuslisät sellaisenaan, pitääkö niitä anoa uudesta kaupungista?
Entä lomapäiväni. Menetänkö 38 lomapäivää?  

Jos menetän, onko mahdollista anoa edellisessä kaupungissa ansaittuja lomapäiviä tulevan kaupungin toimessa?
Vai menetänkö vain lomat ja odotan seuraavat 15 vuotta jotta saan kaikki mahdolliset lomapäivät?

 

 

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Hoitaja
Kysytty

Työkokemuslisät eivät siirry automaattisesti.

Uusi työnantaja hyväksyy työkokemuslisään ajat, jotka olet ollut samalla ammattialalla tai tehtävissä, joista on olennaista hyötyä uusissa tehtävissä. Niistä pitää esittää luotettava selvitys (työtodistukset) uudelle työnantajalle eli hakea työkokemuslisää. KVTES II luku 12 §

Jos vuosia hyväksytään vähintään 15 v, niin vuosiloman pituus määräytyy KVTES:n 1 taulukon eli 38 päivän taulukon mukaan. 

Ensimmäisen kesäloman pituus uudessa kunnassa riippuu siitä, milloin työsuhde alkaa. Saat vuosilomapäiviä niin monelta kuukaudelta kuin palvelussuhde ehtii kestää 31.3. mennessä. Jos se on alle 6 kk, niin silloin ensimmäisen kesän loma määräytyy taulukon 3 mukaan ja 38 päivän loman saa vasta seuraavana vuonna.

Vuosilomataulukot https://aijaa.com/eAKtsE

Luni
Vastattu