Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Suullinen lupaus työn jatkosta

Työnantaja lupasi suullisesti määräaikaisen työsuhteen vakinaistamista sisäisellä rekrytoinnilla. Lupaukseen perustuen X irtisanoutui vakituisesta työstään. 

Määräaikaisuuden jälkeen työnantaja laittoikin työn avoimeen hakuun. X haki työtä, mutta ei tullut valituksi vaikka oli pätevä. 

Olisiko työtä pitänyt tarjota X:lle suullisen lupauksen, määräaikaisuuden ja sen perusteella, että hän irtisanoutui vakituisesta työpaikasta? Mikä on työnantajan vastuu suullisesta sopimuksesta? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset vuosi sitten
Ihmejakumma
Kysytty

Pitäisi tietää, oliko lupaajalla oikeutta luvata vakinaista työsuhdetta eli noudatettiinko kunnassa vahvistettua rekrytointiohjetta ja hallintosäännön määräyksiä. 

En osaa vastata, mutta tarjoan pari linkkiä ja kehotan kysymään ammattiliiton lakimiehiltä.

Kuntatyönantaja-lehdessä on kirjoitus työsuhteisten hausta https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2017/4/palvelussuhteen-laji-maaraa-rekrytointitavan

Lue myös https://motiivilehti.fi/lehti/artikkeli/lakimies-vastaa-voiko-kunnan-tyosuhteeseen-ottamisesta-valittaa/

Muille, jotka mahdollisesti lukevat tätä vastausta, painotan, että ei kannata irtisanoutua pelkkien suullisten lupausten perusteella vaan vasta sitten, kun työsopimus on allekirjoitettu.

Luni
Vastattu