Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

KVTES, säännöllinen toimistotyö, loma-ajan pienempi palkka viikonlopun palkka

Hei, 

olen tehnyt aiemmpin osittaista työaikaa jolta olen ansainnut nykyistä 100% työaikaani pienempää palkkaa. Näin ollen lomapäiviltä maksettava palkka on myös pienempi. Miten palkanmaksu menee viikonlopun osalta jos lomajakso päättyy/alkaa viikonlopusta? Entä silloin jos viikonloppu on lomajakson keskellä? 

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
vainelämää
Kysytty

Vastauksena osia Kuntatyönantajan 6/2016 artikkelista Ohjeita vuosiloman antamiseen

"Vuosiloma-aikaan sisältyy yleensä sekä sellaisia päiviä, jotka kuluttavat vuosilomaa, että päiviä, jotka eivät kuluta vuosilomaa. Jos kaikki viikon työpäivät ovat vuosilomaa, loma on tarkoituksenmukaista vahvistaa koko kalenteriviikoksi maanantaista sunnuntaihin."

"Vuosilomapalkka maksetaan jokaiselta loma-ajalle sijoittuvalta kalenteripäivältä ja päiväpalkka lasketaan käyttäen lomakuukauden kalenteripäiviä (28–31). "

https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2016/6/ohjeita-vuosiloman-antamiseen

Ja KVTES:n vuosilomaluvun 13 §:n 2 momentin soveltamisohjeet https://www.kt.fi/sites/default/files/media/document/yleiskirje1313hs-KVTES-liite5.pdf

Lainaaja
Vastattu