Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Vuosiloman keskeytyminen sairastumisesta johtuen

Mikäli sairastuu loman aikana ja sekä virallinen esimies ja varaesimies on lomalla. Ja sairaslomatodistus toimitetaan vasta sairasloman päättyessä (sairasloman kesto 4pvä) Onko oikeus evätä loman keskeytys ? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
väsynyttyöntekijä
Kysytty

4 päivän sairaus kesken loman ei keskeytä koko lomaa, vaan loma jatkuu ja vain sairauspäivien pituinen osa siirtyy myöhempään ajankohtaan edellyttäen, että todistus työkyvyttömyydestä esitetään "ilman aiheetonta viivytystä". KVTES IV luku 11 §.

 

Katso esimerkki 1 KT:n sivuilta https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma kohdasta Vuosiloman siirtäminen, Työkyvyttömyys (sairaus, synnytys, tapaturma)

 

Kunnassanne on sairauslomien ilmoittamista ja hakemista koskevat ohjeet, joista pitää selvitä mm. kenelle ja miten sairastumisesta ilmoitetaan ja miten toimitaan, jos henkilöitä ei tavoita. Lisäksi ohjeista tulee selvitä, kenelle/mihin ja miten lääkärintodistukset toimitetaan, jos esimies ei ole tavoitettavissa.

 

Kunnassa on mahdollisesti myös muodostunut käytäntö siitä, miten KVTES:n määräystä "ilman aiheetonta viivytystä" tulkitaan etenkin lomakaudella. 

 

Jos olet ammattiliiton jäsen, ota yhteyttä luottamusmieheen ja pyydä selvittämään ongelmasi.

Lisa
Vastattu