Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Osittainen työaika

Hei. Teen tällä hetkellä 60% työaikaa, sopimus siitä on tehty 31.5 saakka. Miten tulisi lomapäivien pitämisen hoitua, pitääkö ansaitut lomapäivät pitää tuohon 31.5 mennessä vai voiko pitää myöhemmin jos aloitan eri työajan?

Haluaisin jatkaa 80% työaikaa tästä eteenpäin , onko minulla siihen oikeus? Aiemmin mainitsin pomolle asiasta niin hän sanoi ettei voi myöntää minulle enää osittaista työaikaa?! Nuorin lapsistani aloittaa syksyllä esikoulun. 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 2 vuotta sitten
Äityli
Kysytty

Ei tarvitse pitää lomia toukokuussa.

Lain mukaan työnantaja voi kieltäytyä sopimasta osittaisesta hoitovapaasta tai antamasta sitä vain, jos vapaasta aiheutuu työpaikan tuotanto- tai palvelutoiminnalle vakavaa haittaa, jota ei voida välttää kohtuullisilla työn järjestelyillä. Työnantajan on esitettävä työntekijälle selvitys kieltäytymisensä perusteena olevista seikoista. (Työsopimuslaki 4 luku 4 §) 

SAK:n perhevapaaoppaasta:

Haitan merkittävyyttä arvioitaessa on otettava huomioon työ paikan koko ja käytetty tuotanto- ja palvelutekniikka.

Vain harvoin työpaikalla on sellainen tilanne, että työn antajalla olisi oikeus kieltäytyä sopimasta. Jos näin kuitenkin tapahtuu, kannattaa ottaa yhteyttä luottamusmieheen tai liittoon ja pyytää työnantajalta selvitystä kieltäytymisen perusteita.

Työntekijän työtehtäviä voidaan myös muuttaa osittaisen hoitovapaan toteuttamiseksi.

Kopioija
Vastattu