Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lisät sisältyy tuntipalkkaan

Hei. 

Kuntavaaleissa toimitsijana oli työsopimuksessa teksti "lisät kuuluvat tuntipalkkaan". Työsopimuksen saimme allekirjoitettavaksi noin minuutti ennen vaalien alkua, ja kirjoittamista hoputettiin. Osa teki 2 viikkoa joka päivä töitä ja n. 12h päiviä. Emme saaneet tuntipalkan lisäksi mitään lisiä ja asia kuitattiin sillä, että luki työsopimuksessa. Onko tämä täysin laillista?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka vuosi sitten
Hellevi
Kysytty

Ihmettelen, etkö ottanut selvää palkasta ennen kuin päätit hakeutua vaalitoimitsijaksi tai edes silloin, kun sait tiedon valinnastasi.

Vaalilautakunnan ja toimikuntien sekä vaalitoimitsijoiden palkat ja palkkiot on päätetty kunnan ao. toimielimessä.

Minun mielestä vaalitoimitsijoille pitäisi maksaa kunnon tuntipalkka ja kvtessin mukaiset työaikakorvaukset. Lauta- ja toimikuntien jäsenten palkkiot on eri juttu. Jos olet liittynyt ammattiliittoon, kysele liitosta, mitä voit tehdä.

Älä koskaan allekirjoita työsopimusta ennen kuin olet rauhassa tutustunut sen sisältöön ja tarvittaessa selvittänyt ne kohdat, jotka eivät vastaa sitä, mitä sinun näkemyksen mukaan on sovittu. Työt voivat ivan mainiosti alkaa ennen kirjallista sopimusta. Siihen saakka on voimassa, mitä on suullisesti sovittu.

EL
Vastattu