Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Ylituntipalkkio / OVTES

Viranhaltijapäätöksessä perusopetuksen ja lukion yhteinen liikunnan lehtorin viransijaisuus määrätty syyslukukaudeksi. Aineen opetusvelvollisuus 24 vkt. Palkkaus OVTES. Valittu epäpätevä (alin palkkaluokka). Opetustunneista enin osa perusopetuksen puolella. Sijaisen opettajatietolomakkeessa peruspalkka (2195,33;-) eri kuin on merkitty "tuntiopetust. palkkioperuste: 2223,675 x 0,83 : 23". Ylituntipalkkio-kohtaan ei ole kirjattu siihen vaikuttavia lisiä / kerrointa / perustetta. OAJ:n sivuilta löysin peruskoulun + lukion ylituntipalkkion laskukaavan: "ylituntikerroin x tehtäväkohtainen palkka / opetusvelvollisuus. Ylituntikertoimet löytyvät työ- ja virkaehtosopimuksista". Pystyykö näiden tietojen perusteella laskemaan, minkä suuruinen on yksi ylityötunti? Vai maksetaanko ylituntipalkkiot jonkin muun kaavan mukaan, koska lehtorin sijainen on epäpätevä ja/tai koska hänen sijaisuutensa on kestänyt vain syyslukukauden (eikä koko lukuvuotta)? Onko ylituntipalkkion suuruus/ laskentakaava sama riippumatta siitä, onko se tehty perusopetuksen vai lukion puolella ko. sijaisuuden kohdalla? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka vuosi sitten
Ymmällä
Kysytty

Jos peruskoulun ja lukion yhteisen lehtorin ylitunnit ovat lukiosta, niistä maksetaan lukion tuntiopetuspalkkio. Se lasketaan kuten ylituntipalkkio.

Tässä laskukaavat:

  1. Ylituntipalkkio kuukaudessa (vuosiviikkoylituntipalkkio) lasketaan kertomalla tehtäväkohtainen palkka luvulla 0,83 ja jakamalla tulo opetusvelvollisuudella. Tätä maksetaan opettajalle, jos ylitunteina annettu opetus kestää koko lukuvuoden.
  2. Jos opetus ei  kestä koko lukuvuotta (12 kk), niin jokaisesta ylitunnista maksetaan kertatuntipalkkio. Se saadaan kertomalla  em. vuosiviikkoylituntipalkkio luvulla 12 ja jakamalla tulo opetustyöviikkojen määrällä eli luvulla 38.

Ja laskut, jos lukion tehtäväkohtainen palkka on 2223,68 ja opv 23

  1. 0,83×2223,68÷23=80,2458=80,25
  2. 12×80,25÷38=25,3421

Kertatuntipalkkio on 25,34 €.

https://www.oaj.fi/ajankohtaista/julkaisut/20212/lukuvuoden-suunnitteluopas-20212022/

Kun sinulla on epäselvyyttä palkassasi, niin ensin voisit kysellä apua esihenkilöltä tai pirauttaa palkanlaskentaan. Jos olet jonkun akavalaisen liiton jäsen, niin paikallinen opettajien luottamusmies voi tutkia, onko palkka oikein laskettu.

Laskukaava
Vastattu

Kiitos paljon selvityksestä!

Ymmällä
Vastattu

Hei vielä!

Mietitytti vielä tämä kohta 2:   "... jakamalla tulo opetustyöviikkojen määrällä eli luvulla 38..."

Mistä tuo luku 38 tulee... Määräaikainen viransijaisuuteni kesti 19 viikkoa eli ilmeisesti sama kaava,

mutta 38 (opv 23 ?) tilalle luku 19, jos syysloma lasketaan mukaan, vaikka silloin ei ollut töitä.

 

Ymmällä
Vastattu

Olin vähän epätäsmällinen. 38 on koulun/oppilaitoksen opetustyöviikkojen lukumäärä lukuvuodessa peruskoulussa ja lukiossa. Siihen ei vaikuta palvelussuhteen kesto.

Lukion kertatuntipalkkiossa on jakajana 23, koske lukion liiknnan opetusvelvollisuus on 23.

Täsmälliset laskusäännöt löytyy OVTES:n osiosta A 26-27 §. 

Laskukaava
Vastattu