Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Täyttyykö oikeus osittaiseen hoitovapaaseen?

Minulla on tämmöinen erikoinen tilanne, että minulla on kaksi työsopimusta tällä hetkellä, kumpaankaan en ole suorittanut työtä päällekkäin. Nyt olen irtisanoutumassa tästä vanhasta työnantajastani ja siirtymässä uuden palvelukseen eli aloittamalla työt. Olen siis tällä hetkellä hoitovapaalla entisestä työsuhteestani ja palkattomalla vapaalla uudesta työsuhteestani.

Olen allekirjoittanut uuden työsopimuksen ns. alkamaan 1.11.2020, mutta lisätietoihin merkittiin, että työt alkavat vasta myöhemmin (pvm). Nyt pähkäilenkin, että kun työntekoa en ole vielä aloittanut onko minulla kertynyt oikeus osittaiseen hoitovapaaseen? Eli tulkitaanko niin, että olen ollut uuden palveluksessa viimeisen 12 kk aikana sen edellyttämät 6 kk vai lähteekö tulkinta vasta laskemaan siitä, kun aloitan työt?

Eli huhtikuun alusta 2022 ja olisi oikeutettu osittaiseen hoitovapaaseen vasta periaatteessa huhtikuussa 2023, jos siinä täytyy olla tuo vuoden tarkastelujakso? Työsuhteeseeni sovelletaan KVTES.

Kiitos jo etukäteen!

Pohdiskelija :)

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Pohdiskelija
Kysytty

Työsopimuslain 4 luvun 4 §:ssä lukee: Työntekijä, joka on ollut saman työnantajan työssä yhteensä vähintään kuusi kuukautta viimeksi kuluneiden 12 kuukauden aikana, voi saada lapsensa tai muun hänen taloudessaan vakituisesti asuvan lapsen hoitamiseksi osittaista hoitovapaata 

KT Kunta- ja hyvinvointityönantajat perhevapaataulukko tulkitsee: Edellytyksenä vapaan saamiselle on, että virka- ja/tai työsuhde on kestänyt viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana vähintään 6 kuukautta. https://www.kt.fi/sopimukset/ohjeet/kvtes/perhevapaat

En rupea tulkitsemaan, mutta kun työsuhde alkoi 1.11.2020, niin se on nyt kestänyt vähintään 6 kk. Kysy siltä hallinnon viranhaltijalta, joka myöntää perhevapaat, tai muulta HR-henkilöltä, joka on perehtynyt niihin. Jos vastaus ei tyydytä, niin esim. liiton lakimieheltä löytyy oikea vastaus.

pike
Vastattu