Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

oppisopimus palkkaus

Olen lastenhoitajana oppisopimuksella ollut jo yli vuoden. Työtehtäväni ovat olleet alusta asti täysin samat kuin muilla työntekijöillä ja olen päävastuussa joka viikko toisesta lapsiryhmästä(usein myös yksin vastuussa yhdestä lapsiryhmästä). Nyt minulle vasta selvisi, että minulle maksetaan alempaa oppisopimuslaisen palkkaa, vaikka työtehtävät ovat täysin samat. Kouluttamaton ja jolla ei ole alan kokemusta saa minua parempaa palkkaa. Onko tämä oikein? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka vuosi sitten
Hp
Kysytty

KVTES II luvun 3 §:n 1 momentin soveltamisohjeesta: Jos harjoittelija käytännössä tekee itsenäisesti työnkuvaansa ja ko. palkkahinnoittelukohtaan kuuluvia tehtäviä, ei työnantajalla yleensä ole perusteita maksaa harjoittelijalle ko. tehtävän peruspalkkaa pienempää palkkaa, ottaen kuitenkin huomioon mahdollinen puuttuvan koulutuksen perusteella tehtävä peruspalkan alennus. Jos harjoittelijan tehtävät eivät vaativuudeltaan vastaa palkkahinnoittelukohdassa tarkoitettuja tehtäviä, voidaan hänelle harjoittelun ajan maksaa vähimmäispalkkaa.

Peruspalkan alennuksesta KVTES II luku 9 § 2 mom.

Lataa tästä https://www.kt.fi/julkaisut-ja-oppaat/2013/toimiva-palkkaus-kaikkien-etu KVTES-palkkausjärjestelmäopas ja lue siitä luku harjoittelijan palkka ja mene keskustelemaan esimiehesi kanssa. Jos olet liittynyt ammattiliittoon ota ensin yhteyttä luottamusmieheen.

Lumi
Vastattu