Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Työtodistus

Hei, 

Sain pyynnöstäni työtodistuksen, jossa on pelkästään nimeni ( myös entinen) Sotu  ja työtittelini. Tämän lisäksi työssäoloajoistani on kaksi sivua pitkä liite, jossa on jokainen tekemäni  osa-aikaisuus, sillä  olin seitsemän vuotta kestäneen työsuhteen aikana osa-aikaisena työtapaturman ja liikennetapaturman aiheuttamien sairauslomien vuoksi.  Osasairauspäivät olivat virallisesti työterveysneuvotteluissa sovitut. Olin vakituinen työntekijä, en siis määräaikaisissa suhteessa.

Työtodistuksen on laatinut minulle tuntematon henkilö, mahdollisesti palkanlaskija, vaikka organisaation ohjeiden mukaan työtodistuksen laatii lähiesimies. 

Työtodistuksessa ei saisi lain mukaan näkyä sairausloma tai perhelomajaksot, onko siis tälläinen työtodistus lainmukainen? 

Lain mukaan työtodistuksessa tulee olla työsuhteen aloitus ja päättymispäivä sekä kuvailu työtehtävistä. Riittääkö  siis työnimike ja työpisteeni, vaikka työnimike ei vastaa työtäni eikä minulla ole tällaiseen nimikkeeseen koulutusta tai ammattipätevyyttä. ( Vrt. Voiko työtodistuksessa lukea lääkäri,  Keskustan terveysasema, vaikka en ole työskennellyt lääkärinä eikä minulla ole siihen edes koulutusta?) 

Työtodistuksessa on mainittu työssäoloaikanani vaihtuneet sukunimeni. Tuleeko työtodistuksessa näkyä sukunimien vaihdokset eli ex- nimet, ymmärtääkseni kysymyksessä ei ole sukuselvitys?

Työtodistus ei saisi lain mukaan aiheuttaa haittaa työntekijälle. Tälläisen työtodistuksen vuoksi joudun selvittämään tuleville työnantajilleni osaaikaisuuksieni syyt, kertomaan liikennetapaturmasta sekä työtapaturman aiheuttamista useista leikkauksista.

Pääsenkö edes työhaastatteluun esittäessäni tällaisella työtodistuksella? 

Mitä voin tehdä asialle? 

Kiitos vastauksista. 

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 2 vuotta sitten
Laillisuus?
Kysytty

Tuo ei todellakaan ole työtodistus. 

Soita esimiehellesi ja pyydä työsopimuslain mukainen työtodistus. Jos työtodistuksen antaminen ei kuulu esimiehen tehtäviin tai hän ei tiedä, minkälainen sen pitää lain mukaan olla, niin kysy kenen puoleen sinun pitää kääntyä, jotta saat lain mukaisen työtodistuksen. Jos asia ei meinaa selvitä, kysy neuvoa luottamusmieheltä.

 

Anni
Vastattu