Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Työkokemuslisä vuosiloma

Moi. Löysin lähes samoja kysymyksiä, ja niihin hyviä vastauksia aihealueelta jota hainkin, mutta en ainakaan heti huomannut että olisi kysytty asiaa joka minua askarruttaa.

Eli, valmistuin lähihoitajaksi, ja aloitin sen alan työn alkuvuodesta 2003, siinä työpaikassa olin keskeyttymättä työsuhteessa huhtikuuhun 2019, sitten vaihdoin aivan samalle alalle uuteen työpaikkaan kaupungin kotihoidossa, jossa aloitin toukokuussa 2019.

Sain tietää vasta 2021 kesällä, että minulle olisi työvuosien, yli 18 vuotta samalla alalla, työkokemuslisään oikeuttavan palvelusajan perusteella kuulunut 38 vuosilomapäivää, ainakin jo vuodelle 2021, vaikka kvtes IV luku 2. momentti kertoo että: "Viranhaltija/työntekijä on ollut omassa kunnassa/kunta­yhtymässä 31.3. palvelussuhteessa tällöin päättyneen lomanmääräytymisvuoden loppuun mennessä välittömästi ja yhtäjaksoisesti vähintään 6 kuukautta ja hänellä on siihen mennessä ollut vähintään 15 vuotta työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa."

Tuon mukaan minulle olisi kertynyt vuoden 2020 päättyneen lomanmääräytymisvuoden loppuun mennessä, jos olen oikein ymmärtänyt, pitänyt kertyä 30 vuosilomapäivää, ja vuonna 2021 kaikki 38 vuosilomapäivää (?), mutta näin ei ole tapahtunut.

Uuteen työpaikkaan mennessäni vein kaikki aiemmat työtodistukset uudelle esihenkilölleni, joka toimitti ne palkanlaskentaan. Löysin myös tiedon, että: "Työkokemuslisän laskemista varten työntekijän tulee esittää alkuperäiset todistukset työkokemuksestaan esimiehelleen palvelussuhteen alkaessa. Työkokemuslisää ei tarvitse erikseen hakea, vaan se myönnetään automaattisesti, kun työtodistukset on asianmukaisesti toimitettu palkanlaskentaan."

Kysymys kuuluukin nyt, että olisiko minun pitänyt itse, erikseen, anoa työkokemuslisään oikeuttavia lisäpäiviä vuosilomaani , kun en koko asiasta silloin itse edes tiennyt ? Eikä kukaan kertonut.

Vai olisiko palkanlaskennassa heti toimittamieni työtodistusten perusteella pitänyt hoitaa tuo asia kuntoon, ja jos niin, miten tuon asia pitäisi korjata ?

Kiitos etukäteen.

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Vennu
Kysytty

Virheitä sattuu joskus kaikille myös esihenkilöille ja palkanlaskijoille. Siksi jokaisen työntekijän on syytä tuntea sen verran mielenkiintoa palkkalaskelmiaan ja työsuhteen ehtoja kohtaan, että pystyy tarkistamaan, onko palkkalaskelmassa palkka ja vuosilomapäivien määrä oikein. Jos sitten huomaa virheen, siitä on syytä itsekin kertoa, muuten se saattaa jäädä virheen tehneeltä huomaamatta ja korjaamatta. Virheet korjataan, koska virka- ja työehtosopimuksen määräyksiä on työnantajankin noudatettava.

Jos olet liittynyt liittoon, niin pyydä luottamusmiestä hoitamaan asia kuntoon ja voit lopettaa lukemisen tähän. Muussa tapauksessa ota yhteyttä ensin esihenkilöön. Jos asia ei selviä, kysy kenen puoleen käännyt seuraavaksi. Silloin  kannattaisi asioida ensin sähköpostitse.

Jos sinulle maksetaan palkassa työkokemuslisää 8 % tehtäväkohtaisesta palkasta, niin silloin työnantaja on hyväksynyt aiempia palvelusvuosia työkokemuslisään oikeuttavaksi, eikä sinun tarvitse enää hakea mitään, vaan selvittää vain, montako niitä on. Palvelusvuosien määrä saattaa näkyä palkkalaskelmassa. Jos ei näy, niin kysäise palkanlaskijalta.

Jos nykyinen työnantajasi on hyväksynyt kaikki edellisen työsuhteen aikaiset vuodet työkokemuslisään oikeuttavaksi ajaksi, niin sinulla oli 15 palvelusvuotta täynnä aloittaessasi uudessa työpaikassa, ja jos Jos työsuhde alkoi  toukokuun alkupuolella 2019, niin toukokuu oli lomanmääräytymiskuukausi ja lomavuoden 2020 vuosilomaa kertyi  31.3.2020 päättyneeltä lomanmääräytymisvuodelta  11 lomanmääräytymiskuukaudelta kvtes:n vuosilomaluvun 5 pykälän taulukon 1 mukaan 33 päivää. Jos toukokuu 2019 ei ollut lomanmääräytymiskuukausi, niin lomaa kertyi 30  päivää. https://aijaa.com/4EpH60

Seuraavinakin vuosina lomat kertyvät saman taulukon 1  mukaan.

erhe
Vastattu