Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Työloma

Työskentelen pääkaupunki seudulla kaupungin palveluksessa (työvuosia 16). Toiveenani on päästä esimieheni kanssa sopimukseen, että aloittaisin vuoden työloman elokuun alusta. 

Jos vaihdan töihin kaupungin toiseen toimipisteeseen pysyvätkö vuosilomani ennallaan (täydet lomat)? Vaikka olen työlomalla vaki paikastani.

Jos en saa työlomaa niin sitten irtisanoudun toukokuun lopussa. Jos kesä-heinäkuun olen ilman kaupungin työsopimusta ja uusi sopimus alkaa elokuussa. Miten se vaikuttaa vuosilomiin?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Kysyvä
Kysytty

Jos vaihdat ilman yhtään välipäivää samassa kaupungissa  palvelussuhteesta toiseen, niin vaikka olisit työvapaalla, palvelussuhteen ei katsota katkenneen ja vuosilomat kertyvät kuten ennenkin. 

Jos irtisanoudut heinäkuussa, niin saat lomakorvauksen siihen mennessä ansaituista pitämättömistä lomapäivistä tai voit saada pitää lomia ennen työsuhteen loppumista, tai voit yrittää sopia lomapäivien siirtämisestä  pidettäväksi seuraavan palvelussuhteen aikana.

KVTES IV luku 1 § 5-6 mom.

Elokuussa alkavassa uudessa palvelussuhteessa lomavuoden 2023 lomapäiviä kertyy 8 kuukaudelta KVTES:n vuosilomaluvun 5 §:n lomataulukon 1 mukaan edellyttäen, että työkokemuslisävuosia on edelleen vähintään 15. Kaikki omassa kaupungissa kertyneet työkokemuslisävuodet kelpaavat edelleen ja muista ne, joista on olennaista hyötyä uusissa tehtävissä.

 Vaihtoehtona sille, että katkaiset työsuhteesi heinä-elokuuksi, voisit  yrittää neuvotella n. 6-7 viikon vuosiloman heinä-elokuulle ja loput palkatonta harkinnanvaraista työvapaata. Silloin palvelussuhteen ei katsota katkeavan eikä niin lyhyt palkaton vapaa vähennä seuraavan kesän vuosilomaa.

Jos olet liittynyt ammattiliittoon, niin kysele luottamusmieheltä eri vaihtoehtoja ja kaupungissa noudatettavat paikalliset ohjeet ja määräykset harkinnanvaraisten virka- ja työvapaiden myöntämisestä.

K
Vastattu