Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Palkaton vapaa ja irtisanominen

Olen töissä sairaalassa ja hakisin 1,5kk palkatonta vapaata, pitääkö työnantajalle kertoa palkattoman  vapaan syy.? Voiko työnantaja evätä palkattoman vapaa, kun toisillekin myönnetty vapaita? Mikäli itsensä sanoo irti lomalla, niin voiko silloin tehdä töitä toiselle työnantajalle?

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
ihmettelijä
Kysytty

Vuosilomallaan voi tehdä töitä toiselle työnantajalle. 

Joissakin kunnissa saa palkatonta harkinnanvaraista virka-/työvapaata toisen työnantajan palveluksessa työskentelyyn vain, jos työ on määräaikaista ja siitä on hyötyä kunnalle. Joissakin kunnissa myönnetään koeajaksi ja joissakin ei ollenkaan. 

Palkattomien harkinnanvaraisten vapaiden hakemisessa ja myöntämisessä noudatetaan paikallisesti päätettyjä ohjeita. Niihin kannattaa tutustua ennen kuin ryhtyy hakemaan vapaata. Syyn kertominen voi auttaa vapaan saamista. Jos olet menossa muualle töihin vapaan aikana, niin se on syytä kertoa.

Työnantaja voi evätä sinulta palkattoman vapaan, jos työtehtäviäsi ei pysty järjestämään vapaasi aikana. Esim. ei löydy sijaista.

 

 

Katri
Vastattu