Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Lomapäivät vajaa viikko

Kolmen viikon jaksotyö listassa loma alkaa viimeisen viikon torstaina ja jatkuu siitä seuraavaan listaan. Lomaa on siinä listassa siis 4pv  torstai -sunnuntai. Montako vapaa päivää on 3vk listassa? Onko siinä lomaviikossa muut arkipäivät = maanantai -keskiviikko työpäiviä? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Minni
Kysytty

Koska työaikajakson yhdellä viikolla vuosilomaa oli yhtäjaksoisesti vähintään 35 tuntia, niin sen viikon viikkolepo tuli kuitatuksi. Kun vuosiloma on ennalta suunniteltu keskeytys, niin se vähentää työaikajakson säännöllistä työaikaa 7 h 39 min / työpäivä (ma-pe). Muilla kahdella viikolla pitää sitten olla KVTES:n III luvun 24 §:n mukainen viikkolepo.

Lue III luvun 15 § ja 24 §.

Kun sinulla on työvuoroluetteloon liittyviä epäilyksiä, niin kysy niistä ensin esihenkilöltä ja pyydä perustelut. Tarvittaessa kannattaa sitten vielä tarkistaa luottamusmieheltä.

Lilli
Vastattu

Hei,

 

Jos suunnittelen lomaa tiistaista perjantaihin tai keskiviikosta perjantaihin tai vaikkapa maanantaista-keskiviikkoon, niin katsotaanko viikonloppu lomaksi vai vapaapäiväksi, kun teen jaksotyötä vuorotyöluonteisesti?

Heli
Vastattu

Esimerkki:

Jos loman ajankohta on selvillä viimeistään 7 päivää ennen työaikajakson alkua ja

  • pyydät lomaa ma-ke. Se myönnetään ma-ke. Poikkeuksellisesti voisi olla lomaa ma-pe ja töitä la-su. Silloinkin kuluu 3 lomapäivää.
  • pyydät ke-pe. Myönnetään ke-pe tai joskus ke-su. Myös ke-su kuluttaa 3 lomapäivää  ja la-su on vapaata.

Jos olet pyytämässä lomaa vasta, kun jakson työvuoroluettelo on vahvistettu ja saat sen, niin loman aikana kuluu niin monta lomapäivää, kuin sen alle jää listan työpäiviä.

Kaikissa tapauksissa työnantaja määrää, saatko loman juuri siten kuin haluat.

Kvtessin pykälät IV luku 6 § ja III luku 15 §

esim
Vastattu