Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Perhevapaauudistus

Olen töissä kunnalla ja käytössä kvtes. Minulla on kuukausipalkka ja teen kaksivuorotyötä ja viikonlopputyötä, joista maksetaan erikseen lisät. Työehtosopimuksen mukaan jäädessä vanhempainvapaalle ensimmäiset 72 päivää ovat palkallisia. Lasketaanko palkka tälle ajalle keskiansion mukaan eli saadut lisät huomioon ottaen?

Entäpä kun lapsen laskettu aika on 4.9 jälkeen, eli saan vanhempainpäivärahaa uuden lain mukaan ja jään kuukautta ennen laskettua aikaa raskausvapaalle, joka kestää 40 päivää. Tältä ajalta saisin kelalta raskausrahaa joka on 90% vuosituloistani laskettuna. Alkaako tuo työehtosopimuksen palkallinen vanhempainraha vasta tämän raskausrahajakson jälkeen vai heti jäädessäni pois töistä? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
ABC
Kysytty

Jos laskettu aika on 4.9. tai myöhemmin, niin joudut odottamaan, että järjestöt saavat sovittua uuden KVTES:n ja pääset lukemaan uudet perhevapaapykälät palkallisten aikojen osalta. Ammattiliiton väki osannee kertoa, mitä on odotettavissa.

Nyt äitiysvapaan palkka (V luku 7 §) on varsinainen kuukausipalkka (II luku 5 §). Jos työaikaan sisältyy säännöllisenä työaikana tehtyä sunnuntaityötä, sitä korotetaan prosenttiluvulla, joka saadaan laskemalla, kuinka monta prosenttia edellisenä lomanmääräytymisvuonna säännöllisenä työaikana tehdystä sunnuntaityöstä maksetut rahakorvaukset ovat edellisenä lomanmääräytymisvuonna maksetusta varsinaisesta palkasta (V luku 7 § 5 mom.).

Äitiysvapaan palkkaa maksetaan äitiysvapaan alusta alkaen 72 arkipäivän pituisen ajan. Kela maksaa samalta ajalta äitiysrahan työnantajalle.

§
Vastattu